Deze vier tekenen geven aan dat je een food hangover hebt


 

Het idee van veel eten is altijd leuk, maar in de praktijk… not so much. Je kunt er namelijk een food hangover van krijgen, oftewel een katergevoel door eten. Zo herken je dat bij jezelf.


 

 

Een food hangover krijg je als je meer hebt gegeten dan je lichaam eigenlijk aankan. Dit komt vaak voor nadat mensen bij een All You Can Eat-restaurant hebben gegeten. Je voelt je moe, lijkt nergens meer puf voor te hebben en bent helemaal bloated. Maar wat kun je door zo’n food hangover nog meer ervaren?

  • Hersenmist

Hersenmist, ook wel brain fog genoemd, betekent dat je moeite hebt met je dagelijkse bezigheden. Even de vaatwasser uitpakken? Daar heb je absoluut geen zin in dan. Je bent niet helemaal helder, voelt je suf en kan vergeetachtig worden. En hoe hard je je ook probeert te verzetten tegen dit gevoel, hoe meer het je gaat tegenwerken. Pff…

  • Moeite om in slaap te komen

Door een food hangover kun je ook moeite hebben om in slaap te vallen. Je maag is namelijk van slag en daardoor lukt het niet om in slaap te vallen. Je lichaam is meer gefocust op het verteren van het eten dan op de ruststand.

  • Een opgeblazen gevoel

Een volle maag betekent vaak ook een opgeblazen gevoel. Dit komt doordat je spijsverteringsstelsel in de war is gebracht door al het eten. Hierdoor kan je maag opzwellen en voel je je ‘opgeblazen’.

  • Winderigheid

Door dat opgeblazen gevoel van nummer 3 hierboven, zul je waarschijnlijk ook wat windjes moeten laten. Winderigheid treedt vooral op als je veel koolhydraten en eiwitten in één maaltijd hebt gegeten. Grote kans dus dat je hier ook last van hebt bij je food hangover. Maar geen zorgen, dit gaat vanzelf weer over. Lekker uitbuiken dus!

Bron: Grazia.nl

 

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Redactie

Redactie

26 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud artikel

Actueel

Gerelateerde artikelen

Volg ons op facebook!
Altijd op de hoogte blijven van acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

©Copyright 2022