De opkomst van (all you can eat) HotPot

Foto ter illustratie van een hotpot

Hotpot, ook wel Chinese fondue genoemd, is een eeuwenoude methode om eten te bereiden. In Azië al sinds jaar en dag een vast begrip maar sinds enige tijd openen er steeds meer restaurants met een dergelijk concept in Nederland.

Oorsprong van HotPot

De hotpot is naar alle waarschijnlijkheid in de Chinese stad Chongqing ontstaan, die grenst aan de populaire provincie Sichuan. Toendertijd hoorde Chongqing nog bij Sichuan en daarom wordt er nog altijd Sichuanees gegeten. Havenarbeiders die rondom de Yangtserivier aan het werk waren, bedachten het gerecht. Ze kochten goedkope stukken vlees en kookten ze in een pan met vet en chilipepers. In de loop der jaren is deze methode geëvolueerd tot de HotPot zoals hij nu is.

 

All You Can Eat HotPot

HotPot is simpel uitgelegd een soort fondue waarbij je vlees, vis en groenten gaart in hete bouillon (de HotPot). De HotPot staat op steeds meer restaurants op het menu maar Nederland telt momenteel slechts een drietal restaurants waar HotPot in een All-You-Can-Eat formule wordt aangeboden. We zetten ze voor u op een rijtje.

 

 

Asian Taste is het enige HotPot restaurant in de regio. Je kunt kiezen uit zes verschillende home-made bouillons, daarnaast heb je dagverse ingrediënten. Geniet van verschillende vleessoorten, vleesballetjes, seafood, tofu- en soja producten, diverse verse groenten, seizoensproducten en vele authentieke Aziatische sauzen.

Ook hebben ze een take away corner met de volgende gerechten:
– Bubble tea
– Verse Aziatische gebakjes en snacks
– Gestoomde broodjes (Baozi)
– Gebakken loempia’s en nog veel meer

Het restaurant is dagelijks geoppend van 17:00 tot 22:00 (woensdag gesloten)

 

 

Da Si Xi is een Korean grill restaurat met HotPot. Zij bieden naast een HotPot-arrangement ook Korean grill aan. Extraatjes op het menu zijn verschillende soorten sushi’s en Aziatische tapas-gerechtjes.

Prijzen zijn (2 uur)

HotPot of Korean grill  33,50

HotPot en Korean grill 36,50.

 

 

Dit restaurant claimt het unieke Chengdu-HotPot aan te bieden. Wat dat precies inhoudt houd u van ons tegoed maar dat het eten van hoogstaande kwaliteit is wordt door velen beaamd.

Zo kun je kiezen uit 10 verschillende soorten HotPot-bouillons;

  • Tomatenpot
  • Bouillon
  • Dubbele smaakpot (pittig)
  • Pittige pot (zeer pittig)
  • Vis en lamssoep pot
  • Pittige kikker en vissenkop pot (zeer pittig)
  • Pittige konijnen pot met chilipepers (zeer pittig)
  • Gekookte zeebaars met zure soep pot (pittig)
  • Gekookte zeebaars met speciale Sichuan groente chilipeper pot (zeer pittig)
  • Pittige zeebaars pot met chilipepers (pittig)

Naast het vlees. vis en groente die in de HotPot te bereiden zijn heeft Chengdu gerechten op het menu zoals; kippendij in pittig-zoet KongBao saus, krokante garnalen, mini loempia’s, krokant gebakken eend en nog veel meer…

 

 

Prijzen bij Chengdu zijn:

Maandag t/m donderdag €32.50

Vrijdag t/m zondag €34.50

 

Kortom, HotPot is een gezellige en smaakvolle optie voor met vrienden en/of familie, echter is het All-You-Can-Eat aanbod hiervan nog niet op grote schaal actief dus je zult daarvoor toch echt bij een van bovenstaande restaurants moeten zijn.

 

Hebben wij een All-You-Can-Eat HotPot restaurant over het hoofd gezien? Tip ons via info@allyoucaneatgids.nl.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Redactie

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud artikel

Actueel

Gerelateerde artikelen

Volg ons op facebook!
Altijd op de hoogte blijven van acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

©Copyright 2022