Nieuw all you can eat-restaurant in Ede, maar dan net even anders

All You Can Eat Ede

Edenaren houden van ‘all you can eat’. Xidan Hu (44), mede-eigenaar van het gloednieuwe Hof van Ede aan de Lunterseweg, weet zeker dat het concept van zijn nieuwe restaurant zal aanslaan. ,,Er is bij ons geen tijdslimiet. Lekker zitten en lekker eten dus.”


 

Hu is er bijna klaar voor. Op 11 januari openen de deuren van Hof van Ede. Het pand, waar eerst restaurant Klein Zwitserland in zat, is al helemaal ingericht met nieuwe meubels. Ook zijn zakenpartner en chef-kok Junxing Zheng is klaar om te starten.

,,We zijn expres niet met kerst al open gegaan. We willen een restaurant beginnen voor de lange termijn”, klinkt het. ,,Met kerst komen mensen vaak met grote groepen en de verwachtingen zijn hoog. De kans dat het mis gaat, is dan groot en dat zou zonde zijn. Januari is doorgaans een rustige maand. Perfect om op ons gemak te starten.”

Geen tijdslimiet

Het all you can eat-concept is bekend in de regio, maar Hu pakt het net even anders aan. ,,Ten eerste hebben we geen tijdslimiet. Fijn, want we weten uit eigen ervaring dat zo’n tijdsblok soms net te kort is. Bovendien zijn we geen buffetrestaurant. Alleen de desserts kun je straks zelf pakken.”

Voor- en nagerechten bestellen gasten via een tablet aan tafel. Ze worden uitgeserveerd. ,,Toch een net wat chiquere insteek’’, zegt Hu. ,,De verspilling is minimaal, dat past bij deze tijd. Ik help wel eens een vriend in een buffetrestaurant en dan schrik ik van wat er aan eten en drinken achterblijft op de tafels. Verschrikkelijk vind ik dat.”

De verspil­ling is minimaal, dat past bij deze tijd.

Gasten hebben straks de keuze uit een aantal kleinere gerechten, die ze iedere vijftien minuten mogen bestellen, tot ze er genoeg van hebben. ,,Een heel uitgebreide kaart hebben we niet’’, zegt Hu. ,,Niet omdat we dat niet willen, maar omdat het simpelweg niet kan door personeelstekort. Ook wij kampen daarmee.”

Bij Hof van Ede zal de rekening voor de gemiddelde gast straks goedkoper uitvallen dan bij een standaard all you can eat-buffetrestaurant, maar duurder dan bij een à-la-carterestaurant. ,,Nogmaals, dit concept is populair in de regio. Ik denk daarom dat het zeker zal aanslaan.”

 

Bron: De Gelderlander

 

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Redactie

Redactie

31 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud artikel

Actueel

Gerelateerde artikelen

Volg ons op facebook!
Altijd op de hoogte blijven van acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

©Copyright 2022