Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het tapas-fenomeen in Nederland

Het Nederlandse tv-programma Keuringsdienst van Waarde  heeft het fenomeen tapas geanalyseerd. Nu het weer lekker weer is geworden gaan veel mensen weer gezellig borrelen al heet dat tegenwoordig meer tapas eten, lekker Spaans en lekker zomers toch? Of is dat niet zo? De experts van het populaire tv-programma gingen op onderzoek uit naar wat nu eigenlijk tapas zijn, waarom de Nederlandse bakjes gevuld met hapjes geen tapas zijn en waarom ze veel duurder zijn.

Het team  ging op onderzoek uit naar het fenomeen tapas. Als je in Spanje bekend bent dan weet je dat je tapas in bijna elke bar kunt vinden en dat het eigenlijk geen maaltijden zijn maar kleine hapjes die oorspronkelijk gratis bij een drankje gegeven worden. Op veel plaatsen in Spanje is dat nog steeds het geval al gebeurt het gratis geven steeds minder.

Maar over een ding kunnen we duidelijk zijn: hetgeen wat in Nederland in plastic bakjes verkocht wordt als tapas zijn absoluut geen tapas. Dat vindt ook de Real Academia de Gastronomia die door een verslaggever van Keuringsdienst van Waarde bezocht werd in Madrid. Ook de eigenaar en kok van een tapasbar in Madrid konden niet geloven dat hetgeen in Nederland verkocht wordt tapas genoemd wordt.

Via de telefoon werden door de makers van het programma meerdere vragen gesteld aan producenten van de ‘tapas-bakjes’ waarbij eigenlijk het antwoord samengevat is: als het kleine hapjes zijn in bakjes dan zijn het tapas, maakt niet uit wat het eten is als het maar weinig is en duurder, het hoeft niet eens Spaans te zijn. Want als de leverworst, jamon serrano en Nederlandse kaas gesneden is dan mag de prijs omhoog omdat het tapas zijn, dat staat toch op het bakje!

Al met al komen de Nederlandse tapas er niet goed vanaf in deze aflevering en om eerlijk te zijn hebben de Nederlandse tapas ook niet veel te maken met de echte tapas-cultuur in Spanje.

Maar wilt u genieten van kwaliteit-tapas? Dan raden wij u aan om de All-You-Can-Eat-Gids te raadplegen. Wij zetten ze allemaal voor u op rij. Kiezen en genieten maar!

 

Bron: www.spanjevandaag.com

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Redactie

Redactie

54 reacties

  1. Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check
    out and do it! Your writing style has been surprised me.
    Thanks, very great article.

    Also visit my blog post – website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud artikel

Actueel

Gerelateerde artikelen

Volg ons op facebook!
Altijd op de hoogte blijven van acties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

©Copyright 2022